23 Şubat 2012 Perşembe

KİM NEREDE?



Renklerin yorumlarını okudunuz ve dediniz ki ben şu renkli kişi ile çok iyi anlaşırım. Keşke öyle bir arkadaşım ya da sevgilim olsa.
Hangi karakter nerede olur ben size fısıldayıvereyim.

Duygusal, romantik, sevgi pıtırcığı MAVİleri bulmak biraz zordur. Çünkü evde olmayı severler. Evcimen oldukları için evlerinde film izlemeyi, kitap okumayı, yemek hazırlamayı tercih ederler. Aşka önem veren maviler aşk için yaşarlar ama çok ciddi  bir sorun vardır. Evden çıkmadıkları için hep bulunmayı beklerler. Eyy maviler size ve mavi olan kendime sesleniyorum. Çıkın dışarı, çıkın dünyaya ki bizi bulsunlar. Sevgili, arkadaş, dost oturduğumuz yeri bilse evde oturup beklesek de sorun olmaz ama bizi bekleyen kocaman bir dünya ve insanlar,yeni duygular var. Bizi bulmalarına, keşfetmelerine, anlamalarına izin verelim. Beni beğenmez, benden hoşlanmaz, beni sevmez gibi olumsuzlukları bir kenara bırakalım. Maviyim ya. Nasıl da içselleştirdim yazıyı. Maviler için son ve öz söz: Sevilmeye layık bir insan olduğunuzu farkedin.

Heyy MORlar. Bulacağız sizleri. Nerede mi? Morlar karanlıktaki minik bir ışık misali hemen farkedilirler. Tiyatro sahnesinde ya da şarkı söylerken, olmadı bir yerlerde konuşma yaparken, birilerine şiir okurken morları bulabilirsiniz. Müziği, edebiyatı seven morlar konserlere, tiyatroya, şiir dinletilerine, sinemaya, edebi toplantıların oduğu yerlere gitmekten hoşlanır. Kültürel etkinlik denilince akla morlar gelir. Şöyle entellektüel arkadaşınız ya da sevgiliniz olsun derseniz  -ki derim :) -  fuarlara gidin. ( kitap fuarlarına mesela ) Bu arada seyahati ve denizi en çok seven morlarmış. Hu hu. Bu yazıyı okuyan mor var mı :)


ÇİVİT MAVİLER nerde diyenler için. Hemen anlatıyorum. Çivit mavileri dikkat çekmeyi pek sevmez. Çocukları ve onlarla meşgul olmayı severler. Resim, müzik dersi verirken ya da ödevlerine seve seve yardım eden çivit mavileri etrafınızda görebilirsiniz. Sanatı sever ve galerilere, kitapçılara, fuarlara, gezi turlarına  yalnız katılır. Çivit maviler denizi, ormanı,  parkı, bahçeyi severler. Sahilde, parkta ya da bir yeşillikler içindeki bir kafede onları okurken, birşeyler çizerken, yazı yazarken bulabilirsiniz. Yürüyüşten hoşlanan çivit maviler uzun uzun yürürken yalnız olmayı tercih ederler. İlgilisine duyrulur. Hemen spor ayakkabıları giyip kolunuzun altına da bir kitap sıkıştıryorsunuz ve doğru morların , çivit mavilerin gani olduğu yerlere doğru yol alıyorsunuz. Yani isterseniz tabii :)


EFLATUN, EFLATUN, EFLATUN ... Harika resimlerin, muhteşem heykellerin, güzel şiirlerin, edebi yazıların üstadları. Siz bu sanatsal ürünleri ortaya çıkarıp neden saklarsınız? Hımm, hımm ?İç mimarlar, tasarımcılar hep eflatunlardır. Çiçekleri sevdikleri için seralarda, çiçekçilerde ya da iyi düzenlenmiş yeşil alanda eflatunları bulabilirsiniz.


Gelelelim bulunması en zor olan KRİSTALLERE. Evden çıkmayın maviler gibi. Evlerinde ya da ofislerinde zaman geçirmeyi severler. Ve üstelik yalnızdırlar. Sesinizi yükseltmezseniz, şuh kahkahalar atmaz ve kavgacı gibi durmazsanız kristallerle sohbet etme imkanınız olabilir. Yoksa suratlarını bururşturarak uzaklaşırlar. Sinemada, tiyatroda , düğünde arkada olanlara dikkat. İşte onlar kristaller. Utangaçlık ve içe kapanıklık konusunda mavilerle yarışır :)



Renk dosyasını burada kapatıyorum.
Yazı dizisi gibi oldu zaten.
Kabak tadı vermesin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer